زندگی یک فرصت طلایی است،از لحظه های خود بهترین استفاده را ببرید

ارل نایتینگل یه جایی گفته که اگه برای فرصتی که به زندگیت میاد آماده نباشی، اون فرصت فقط باعث میشه احمق به نظر برسی. حافظ هم در این مورد گفته : فرصت مثل یه راه رندیه که اگه ازش درست استفاده نکنی، همه می‌فهمن که تو راه رو اشتباه رفتی.

حالا یه سناریو رو تصور کن: صبح یه روز قشنگ، داری تو جاده زندگی رانندگی می‌کنی که ناگهان نور خورشید از یه جهت غیرمنتظره مستقیم می‌پره تو چشات و اذیتت می‌کنه، با تعجب ماشین رو کنار جاده پارک می‌کنی و پیاده می‌شی تا ببینی این نور از کجا میاد.

بعد از یه کم گشتن، حدود پانصد متر دورتر از جاده، زیر یه درخت یه کوه شمش طلا می‌بینی که مثل خورشید می‌درخشن یک تابلو هم اونجا هست که روش نوشته: “این طلاها مال کسیه که پیداشون کنه.” با کلی ذوق و شوق، همه طلاها رو جمع می‌کنی و توی ماشین می‌ذاری، ماشین از سنگینی طلاها کم‌ کم نشست می‌کنه.

دوباره راه می‌افتی و بعد از یه کیلومتر، یه کوه بزرگ‌تر از طلا می‌بینی که ارزشش چندین میلیون دلاره و همه‌ش می‌تونه مال تو باشه. ولی دیگه توی ماشینت جایی برای حتی یه ذره از این طلاها نیست. حالا فرض کن یه تلفن عمومی اطرافت هست و یه دوست خیلی صمیمی هم داری آیا با آرامش بهش زنگ می‌زنی و می‌گی: “اگه وقت داری و کاری نداری، یه سری به من بزن، من اینجا فلان جا هستم.” یا اینکه سریع می‌گی: “اگه لیوان آب دستته زمین بذار و هرچه سریع‌تر خودت رو با ماشینت به من برسون! اینجا پر از طلاست، طلا، طلا!


ارل نایتینگل و حافظ هر دو به این نکته اشاره می‌کنن که فرصت‌ها مثل طوفان‌های ناگهانی هستن که اگه آماده نباشی، نه تنها ازشون استفاده نمی‌کنی، بلکه ممکنه حتی باعث شکنندگی تو هم بشن. آمادگی یعنی داشتن مهارت‌ها، ابزارها و ذهنیتی که بتونی از هر موقعیتی بهترین استفاده رو بکنی. مثلاً اگه یه نفر بدون دانش مالی، یه فرصت سرمایه‌گذاری عالی بهش پیشنهاد بشه، ممکنه به جای سود، ضرر کنه. پس آمادگی یعنی داشتن دانش، تجربه و ابزار لازم برای مواجهه با فرصت‌ها.

سناریوی طلاها و درس‌های اون:

در سناریویی که تعریف کردیم، شخصیت داستان با یه فرصت غیرمنتظره مواجه میشه: پیدا کردن طلاها، اما مشکل اینجاست که اون برای استفاده از فرصت بزرگ‌تر (کوه طلای دوم) آماده نیست، چون ماشینش پر شده و دیگه جایی برای طلاهای بیشتر نداره.

اینجا چند نکته مهم وجود داره:

  1. محدودیت‌های ذهنی و فیزیکی: گاهی ما خودمون رو با چیزهای کوچیک پر می‌کنیم و دیگه جایی برای فرصت‌های بزرگ‌تر باقی نمی‌ذاریم. این محدودیت‌ها می‌تونه فیزیکی باشه (مثل ماشین پر از طلا) یا ذهنی (مثل ترس از ریسک کردن).
  2. اهمیت اولویت‌بندی: شخصیت داستان می‌تونه به جای پر کردن ماشین با طلاهای کوچیک، مستقیم بره سراغ کوه طلای بزرگ‌تر. اینجا درس اینه که باید یاد بگیریم فرصت‌ها رو اولویت‌بندی کنیم و انرژی‌مون رو روی چیزهایی بذاریم که بیشترین ارزش رو دارن.
  3. همکاری و شبکه‌ سازی: تلفن عمومی و دوست صمیمی نماد شبکه‌سازی و همکاری هستن، گاهی اوقات بهترین راه برای استفاده از فرصت‌ها، اینه که از دیگران کمک بگیریم اگه شخصیت داستان به جای اینکه عجله کنه و ماشینش رو پر کنه، با دوستش تماس بگیره و ازش کمک بخواد، می‌تونه از هر دو فرصت استفاده کنه.
زندگی یک فرصت طلایی است،از لحظه های خود بهترین استفاده را ببرید
زندگی یک فرصت طلایی است،از لحظه های خود بهترین استفاده را ببرید

در جواب سوال پایانی

با توجه به سوالی که در سناریو بالا بود: آیا با آرامش به دوستت زنگ می‌زنی یا عجله می‌کنی؟ جواب اینه که هم آرامش مهمه، هم سرعت عمل. اما نکته کلیدی اینه که بدون آمادگی، حتی اگه سریع هم عمل کنی، ممکنه نتیجه‌ای نگیری ، پس بهتره اول مطمئن بشی که آماده‌ای و بعد با آرامش و برنامه‌ریزی، از دوستت کمک بخوای.

مثلاً می‌تونی بهش بگی: “یه فرصت فوق‌العاده پیش اومده، اما من به کمک تو نیاز دارم. اگه می‌تونی هرچه سریع‌تر خودت رو برسون، چون اینجا یه موقعیت استثناییه که نباید از دستش بدیم.”
اینطوری هم سرعت عمل داری، هم آرامشت رو حفظ می‌کنی.


زندگی واقعاً یه فرصت طلاییه که باید از هر لحظه‌اش نهایت استفاده رو ببریم. مهم اینه که آگاهانه زندگی کنیم، از فرصت‌ها استفاده کنیم و از هر تجربه‌ای درس بگیریم. امیدوارم این نکات برات مفید باشه و بتونی زندگی‌رو به عنوان یه فرصت بی‌نظیر ببینی!

جمع بندی کلی از مطالب:

آرامش و سرعت عمل رو ترکیب کن: بدون آمادگی، عجله کردن فقط باعث اشتباه میشه.

آمادگی کلید موفقیته: همیشه خودت رو برای فرصت‌های غیرمنتظره آماده کن.

اولویت‌بندی کن: به جای اینکه خودت رو با چیزهای کوچیک پر کنی، دنبال فرصت‌های بزرگ‌تر باش.

همکاری رو فراموش نکن: گاهی اوقات بهترین راه برای استفاده از فرصت‌ها، کمک گرفتن از دیگرانه.

این مطلب در واحد تولید محتوای سایت آکادمی جاوید با نظارت دکتر ابوذرجاویدمهرنیا به رشته تحریر در آمده و شامل قانون کپی رایت میباشد استفاده از این مطلب چه به صورت رونوشت یا استفاده جزئی و یا موردی فقط با ذکر منبع مجاز میباشد، با آرزوی موفقیت برای شما در این راه جذاب

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محتوای مطلب

این عنوان است

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است