7 روش طلایی برای افزایش اعتماد به نفس در زندگی روزمره

7 روش طلایی برای افزایش اعتماد به نفس در زندگی روزمره

چرا اعتماد به نفس نقش کلیدی در موفقیت دارد؟

اعتماد به نفس یعنی همون حسی که باعث میشه خودتو باور داشته باشی، حتی وقتی بقیه شک دارن. خیلی وقتا تو زندگی‌مون شده که یک موقعیت خوب رو فقط به خاطر ترس یا شک به خودمون از دست دادیم. واقعیت اینه که وقتی به خودت ایمان داشته باشی، دنیا هم یه جور دیگه بهت نگاه می‌کنه.

اعتماد به نفس از آسمون نمی‌افته، باید کم‌کم ساخته بشه. با کارای کوچیک شروع می‌شه، مثل نه گفتن به چیزایی که نمی‌خوای یا گرفتن تصمیم‌هایی که همیشه عقب می‌نداختی. تو این مقاله قراره با هم بریم سراغ راه‌هایی که کمکت می‌کنن خودتو جدی‌تر بگیری و یک نسخه قوی‌تر از خودت بسازی.

راه های افزایش اعتماد به نفس

1.با خودت مهربون باش

همه اشتباه می‌کنن، حتی اونایی که همیشه بااعتماد‌به‌نفس به نظر میان. خودتو بابت هر چیزی سرزنش نکن. وقتی با خودت مثل یک دوست خوب رفتار کنی، کم‌کم حالت با خودت بهتر میشه.

2. ظاهر خودتو دوست داشته باش

نه که حتماً شبیه مدل‌ها باشی، ولی یک تیپ ساده، یک اصلاح مو، یا حتی عطری که دوسش داری می‌تونه حالت رو عوض کنه. وقتی از ظاهرت حس خوبی بگیری، اعتماد به نفس هم خود به خود میاد بالا.

3. نه گفتن رو یاد بگیر

همیشه “بله” گفتن به همه، یعنی خودتو جدی نمی‌گیری. وقتی چیزی نمی‌خوای، قشنگ و محترمانه بگو “نه”. اینجوری به خودت نشون می‌دی که ارزش‌مندتری از اینکه فقط بقیه رو راضی نگه داری.

4. از مقایسه دست بردار

هر کسی مسیر خودشو داره. اینکه خودتو با فلانی یا بهمانی مقایسه کنی فقط اعصابتو خورد می‌کنه. به جای این کار، روی پیشرفت خودت تمرکز کن. حتی قدمای کوچیک هم مهمن.

5. حرف دلتو بزن

اگه چیزی اذیتت می‌کنه یا نظری داری، نترس و بگو. وقتی خودتو بیان می‌کنی، کم‌کم حس می‌کنی صدا و وجودت مهمه، و این یعنی اعتماد به نفس داره رشد می‌کنه.

6. یک مهارت جدید یاد بگیر

یاد گرفتن یک چیز تازه، حتی اگه کوچیک باشه، باعث می‌شه حس مفید بودن و توانمندی بیاد سراغت. این می‌تونه یک زبان جدید، یک ساز، یا حتی آشپزی باشه!

7. هر روز یه کار کوچیک انجام بده که قبلاً ازش می‌ترسیدی

ترس‌هارو یکی یکی شکست بده. لازم نیست کار عجیب و غریبی باشه. حتی تماس گرفتن با یک آدمی که ازش خجالت می‌کشیدی هم یک قدم به جلوئه. با همین کارای کوچیک، حس قوی بودن میاد سراغت.


با خود مثبت حرف بزنید

در ذهن شما یک صدایی هست که همیشه شروع می‌کنه به گله کردن و منفی‌بافی. این صدا معمولاً حرف‌هایی مثل “من خیلی چاقم” یا “من خیلی خستم” می‌زنه. اینجور جمله‌ها کم‌کم روی شما تأثیر می‌ذاره و باعث می‌شه واقعاً احساس خستگی کنید. اما نکته اینجاست که شما می‌تونید این صدا رو تغییر بدید.

برای اینکه عزت نفس بیشتری پیدا کنید و به خودتون ایمان داشته باشید، باید از جملات مثبت استفاده کنید. مثلا بگید “من خوشحالم، من سالمم، من معرکه‌ام!” این جملات رو هر روز چند بار تکرار کنید، حتی می‌تونید بنویسیدشون. مهم اینه که با ایمان و در زمان حال این جمله‌ها رو بگید.

هر وقت اون صدای منفی به گوش شما رسید، سریع متوقفش کنید و یک جمله مثبت جاش بذارید. این کار باعث میشه احساسات مثبت شما زیاد بشه.

شخصیت جدید خودتون رو تجسم کنید

این روش تقریباً مثل استفاده از جملات مثبته، فقط به جای کلمات، اینجا باید از تصویر استفاده کنید. مثلاً اگه می‌خواهید لاغرتر بشید، خودتون رو به این صورت تجسم کنید. اگه می‌خواهید شغل بهتری پیدا کنید، خودتون رو توی اون شغل تجسم کنید.

وقت بذارید و خودتون رو توی جزئیات اون تصویر تصور کنید و از شخصیتی که تجسم کردید لذت ببرید. هرچی بیشتر این تصویر رو در ذهنتون بسازید، راحت‌تر می‌تونید رفتارهایی که برای رسیدن به هدف نیاز دارن رو انجام بدید.

افرادی پیدا کنید که ازشون چیزی یاد بگیرید

خیلی‌ها با مشکلات مشابه شما روبرو شدن و تونستن از پسش بر بیان. می‌تونید از این افراد الگو بردارید و خیلی چیزها ازشون یاد بگیرید

به مناطق جدید برید

بعضی وقت‌ها عزت نفس ما به خاطر محدود بودن دیدگاهمون پایین میاد. وقتی زیاد روی یه مسئله خاص تمرکز می‌کنیم، خیلی از مسائل کوچیک بزرگ می‌شن و اهمیتی بیشتر از چیزی که هست پیدا می‌کنن. شاید شما هم اینو تجربه کردید. وقتشه که به جاهای جدید برید، مثلاً یک سفر کوتاه یا یک گشت‌و‌گذار جدید. اینطور می‌تونید دیدگاه جدیدی پیدا کنید.

اهداف خودتون رو مشخص کنید

کسانی که اهداف روشن و مشخص دارن، معمولاً به اون اهداف می‌رسن. تعیین هدف یکی از مهم‌ترین کارهایی هست که می‌تونید برای ساختن عادات مثبت انجام بدید. وقتی هدف داشته باشید، عزت نفس شما هم به مرور بالا میره.

اتفاقات ناخوشایند زندگی رو بپذیرید

ما بیشتر از چیزی که فکر می‌کنیم می‌تونیم زندگی‌مون رو کنترل کنیم، اما در خیلی از مواقع نمی‌تونیم از اتفاقات ناخوشایند جلوگیری کنیم. گاهی اوقات زندگی ناخواسته به ما ضربه می‌زنه.

این اتفاقات همیشه طبق خواسته ما پیش نمیرن، پس بهتره به جای اینکه به این فکر کنیم که زندگی باید چطور باشه، بپذیریم که همینه که هست. از این لحظات می‌تونیم استفاده کنیم و زندگی خودمون رو دوباره برنامه‌ریزی کنیم.

با دیگران مشورت کنید

گاهی وقت‌ها ممکنه با یک مشکل بزرگ مثل بیماری یا عادتی بد مواجه بشید. تو این موقع‌ها کمک گرفتن از دیگران می‌تونه کلید حل مشکل باشه.

با وسوسه‌های عادات بد مقابله کنید

عادت‌های بد معمولاً رفتارهایی هستن که خیلی سخت می‌تونیم ازشون خلاص بشیم. وقتی وسوسه می‌شید که به این عادت‌ها برگردید، فراموش نکنید که می‌تونید با اعتماد به نفس مقاومت کنید. این وسوسه‌ها معمولاً خیلی زود از بین میرن، پس سعی کنید که با تمرکز روی اون‌ها، مقاومت کنید و با قدرت ازشون رد بشید.

سه هفته امتحانش کنید

برای عادت‌های جدید باید زمان بذارید. تحقیقات نشون داده که اگه یه رفتار جدید رو به مدت سه هفته دنبال کنید، احتمالاً تبدیل به یک عادت دائمی می‌شه. اولش ممکنه سخته و نیاز به تلاش داره، ولی بعد از سه هفته به بخشی از روزمره‌تون تبدیل میشه. پس اگه می‌خواهید تغییری ایجاد کنید، حداقل سه هفته با این عادت جدید زندگی کنید.

با افراد مثبت معاشرت کنید

سعی کنید بیشتر وقتتون رو با افرادی که مثبت فکر می‌کنن و اشتیاق به زندگی دارن، بگذرونید. این افراد باعث می‌شن شما هم پیشرفت کنید و می‌تونید در رشد همدیگه شریک بشید. اینطوری هم خودتون رشد می‌کنید، هم دیگران رو در مسیر پیشرفت یاری می‌کنید


سوالات متداول افزایش اعتماد به نفس

چطوری می‌تونم اعتماد به نفسمو از صفر شروع کنم؟

باید از کارای کوچیک شروع کنی. مثلاً یک تصمیم ساده بگیر و تا تهش برو، یا یک کاری رو که همیشه عقب می‌نداختی انجام بده. هرچی بیشتر از پس کارای کوچیک بربیای، مغزت بهت پاداش میده و کم‌کم اعتماد به نفس میاد سراغت.

اگه دیگران منو دست‌کم بگیرن، چیکار کنم؟

اول از همه، بذار بگن! مهم اینه که خودت بدونی کی هستی و چی می‌خوای. جواب همه رو لازم نیست بدی. وقتی خودتو باور داشته باشی، دیگه حرف بقیه اون‌قدری اذیتت نمی‌کنه. تمرکزتو بذار روی رشد خودت، نه تأیید گرفتن از بقیه.

چرا بعضی روزا احساس بی‌ارزشی می‌کنم؟

طبیعیه! همه‌مون روزای بد داریم. ممکنه خسته باشی، یا اتفاقی افتاده باشه که روحیتو خراب کرده. مهم اینه که بدونی این حسا موندگار نیستن. به خودت استراحت بده، با خودت مهربون باش و فردا رو از نو شروع کن.

واقعا این جمله‌های مثبت گفتن تأثیر داره؟

آره، خیلی بیشتر از چیزی که فکر می‌کنی! وقتی هی به خودت بگی “من خوب نیستم”، مغزت باورش می‌شه. ولی اگه برعکسش رو بگی، کم‌کم ذهنت تنظیم میشه رو حال خوب. فقط باید با باور بگی، نه الکی و از روی اجبار.


جمع بندی

اعتماد به نفس یعنی خودتو باور داشته باشی، حتی اگه اوضاع همیشه رو به راه نباشه. برای اینکه اعتماد به نفست بره بالا، اول از همه باید دست از مقایسه‌ی خودت با بقیه برداری. هر کسی مسیر خودش رو داره. به جای اینکه بگی “اون چقدر بهتره”، بگو “من دارم بهتر می‌شم”. یک کار کوچیک که بهش متعهد بمونی، مثلاً روزی ۱۰ دقیقه ورزش یا یاد گرفتن یک چیز جدید، می‌تونه حس خوبِ پیشرفت رو بهت بده و باعث شه به خودت افتخار کنی.

یک مورد دیگه‌ هم اینه که با خودت مهربون باش. همه اشتباه می‌کنن، مهم اینه که ازش یاد بگیری، نه اینکه خودتو سرزنش کنی. دور و بری‌هاتم مهمن؛ با آدمایی بگرد که بهت انرژی میدن، نه اونایی که مدام تیکه می‌ندازن یا تحقیرت می‌کنن. خلاصه‌ش اینه: خودتو بپذیر، رو خودت کار کن، و بدون که اعتماد به نفس از درون میاد، نه از تأیید گرفتن از بقیه.

این مطلب در واحد تولید محتوای سایت آکادمی جاوید با نظارت دکتر ابوذرجاویدمهرنیا به رشته تحریر در آمده و شامل قانون کپی رایت میباشد استفاده از این مطلب چه به صورت رونوشت یا استفاده جزئی و یا موردی فقط با ذکر منبع مجاز میباشد،

با آرزوی موفقیت برای شما در این راه جذاب.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محتوای مطلب

این عنوان است

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است